Chili con carne naudan premium jauhelihasta

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 pkt Tamminen Naudan premium paistijauheliha 250 g
1 tl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

230 g valkoisia papuja suolaliemessä
3 dl tomaattimurskaa
1 kpl punaista paprikaa
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl mietoa punaista chiliä
Suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota naudan jauheliha huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
  2. Kypsennä jauhelihaa kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera noin kolmen minuutin ajan.
  3. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  4. Huuhtele paprika ja leikkaa se puoliksi. Poista sisäosan siemenkota ja viipaloi paprikan puolikkaat pieniksi paloiksi.
  5. Valuta suolaliemi valkoisista pavuista siivilän avulla ja halutessasi huuhtele pavut kevyesti juoksevan veden alla.
  6. Lisää paloitellut sipulit ja viipaloidut valkosipulinkynnet paistinpannulle jauhelihan joukkoon ja kypsennä muutaman minuutin ajan kevyesti sekoittaen.
  7. Lisää joukkoon tomaattimurska, paloiteltu paprika ja valkoiset pavut ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan kevyesti sekoittaen.
  8. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla myllystä maun mukaan ja viimeistele annos tarjolle viipaloidulla chilillä.

 

Chili con carnen voi tarjoilla sellaisenaan, maistuu myös leivän kera tai lämpimien lisukkeiden, kuten keitetyn riisin kanssa.