Rotukarja naudan lihaperunavuoka juureslisukkeella
Ainesosat
Lihaperunavuoka
250 g Rotukarja naudan paistijauhelihaa
tai vaihtoehtoisesti Rotukarja naudan jauhelihaa
3 kpl kiinteää perunaa
2 kpl salottisipulia
6 vartta timjamia
5 dl lihalientä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria myllystä
Juureslisuke
300 g maa-artisokkaa
200 g punajuuria
1 puntti kevätsipulia
1 dl voisulaa
suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
- Kypsennä jauheliha paistinpannulla voin kera. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa perunat ja sipulit viipaleiksi sekä revi timjamin lehdet irti varsista.
- Kokoa lihaperunavuoka uunin kestävään astiaan aloittamalla perunoista ja jatkamalla sipulilla ja paistetulla jauhelihalla. Mausta kerrosten välissä timjamilla.
- Kaada lihaliemi vuokaan ja kypsennä laatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Juureslisuke
- Kuori maa-artisokat ja punajuuret. Paloittele juurekset ja kevätsipuli vuokaan.
- Kaada voisula juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi kevätsipulin varret, mausta suolalla ja valkopippurilla, ja paahda vielä viiden minuutin ajan.