Lihaperunavuoka juureslisukkeella

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

250 – 400 g Tamminen naudan jauhelihaa

1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
3 kpl kiinteää perunaa
2 kpl salottisipulia
6 vartta timjamia
5 dl lihalientä
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Juureslisuke

300 g maa-artisokkaa
200 g punajuuria
1 puntti kevätsipulia
1 dl voisulaa
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
  2. Kypsennä jauheliha paistinpannulla voin kera. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa perunat ja sipulit viipaleiksi sekä revi timjamin lehdet irti varsista.
  4. Kokoa lihaperunavuoka uunin kestävään astiaan aloittamalla perunoista ja jatkamalla sipulilla ja paistetulla jauhelihalla. Mausta kerrosten välissä timjamilla.
  5. Kaada lihaliemi vuokaan ja kypsennä laatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Juureslisuke

  1. Kuori maa-artisokat ja punajuuret. Paloittele juurekset ja kevätsipuli vuokaan.
  2. Kaada voisula juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.
  3. Lisää lopuksi kevätsipulin varret, mausta suolalla ja valkopippurilla, ja paahda vielä viiden minuutin ajan.