YouTube Facebook Instagram

Naudan paahtopaisti viikunasalaatin kera

Ainesosat

1,2 kg Naudan paahtopaistia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

 

Viikunasalaatti

300 g viikunoita
100 g kukkakaalia
1 puntti kevätsipulia
2 rkl omenamehua
suolaa ja sokeria

 

Myskikurpitsalisuke

1 kpl myskikurpitsaa
150 g broccolinia
50 g kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä paahtopaistipala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
  4. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

 

Viikunasalaatti

  1. Pese ja paloittele viikunat sekä kukkakaali kulhoon.
  2. Viipaloi kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.
  3. Pirskottele ainesten sekaan omenamehu ja viimeistele ripauksella suolaa ja sokeria.

 

Myskikurpitsalisuke

  1. Pese ja kuori myskikurpitsa. Halkaise ja poista siemenet lusikalla.
  2. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi uunivuokaan ja paahda 180 asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan.
  3. Lisää vuokaan broccolinit ja paahda aineksia uunissa vielä 5 minuutin ajan.
  4. Koristele annos kurpitsansiemenillä.

OIVA