YouTube Facebook Instagram

Naudan paahtopaisti viikunasalaatin kera

Ainesosat

1,2 kg Naudan paahtopaistia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

 

Viikunasalaatti

300 g viikunoita
100 g kukkakaalia
1 puntti kevätsipulia
2 rkl omenamehua
suolaa ja sokeria

 

Myskikurpitsalisuke

1 kpl myskikurpitsaa
150 g broccolinia
50 g kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi. Siirrä paahtopaistipala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare). Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

 

Viikunasalaatti

  1. Paloittele viikunat ja pilko kukkakaali kulhoon.
  2. Viipaloi kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.
  3. Pirskottele ainesten sekaan omenamehu ja viimeistele ripauksella suolaa ja sokeria.

 

Myskikurpitsalisuke

  1. Pese ja kuori myskikurpitsa. Halkaise ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi uunivuokaan ja paahda 180 asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan.
  2. Lisää vuokaan broccolinit ja paahda aineksia uunissa vielä 5 minuutin ajan.
  3. Koristele annos kurpitsansiemenillä.

OIVA