Naudan paahtopaisti viikunasalaatin kera
Ainesosat
1,2 kg Naudan paahtopaistia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Viikunasalaatti
300 g viikunoita
100 g kukkakaalia
1 puntti kevätsipulia
2 rkl omenamehua
suolaa ja sokeria
Myskikurpitsalisuke
1 kpl myskikurpitsaa
150 g broccolinia
50 g kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
- Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
- Siirrä paahtopaistipala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
- Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.
Viikunasalaatti
- Pese ja paloittele viikunat sekä kukkakaali kulhoon.
- Viipaloi kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.
- Pirskottele ainesten sekaan omenamehu ja viimeistele ripauksella suolaa ja sokeria.
Myskikurpitsalisuke
- Pese ja kuori myskikurpitsa. Halkaise ja poista siemenet lusikalla.
- Leikkaa kurpitsa kuutioiksi uunivuokaan ja paahda 180 asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan.
- Lisää vuokaan broccolinit ja paahda aineksia uunissa vielä 5 minuutin ajan.
- Koristele annos kurpitsansiemenillä.