Naudan Premium jauheliha bowlit
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
1 pkt Tamminen Naudan premium paistijauheliha 250 g
1 tl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Kasvislisuke
100 g sokeriherneitä
100 g maissia (pakaste)
100 g fenkolia
2 kpl porkkanaa
2 kpl kevätsipulia
Kvinoa
200 g esikeitettyä kvinoaa
Chili aioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1/2 – 1 tl chilijauhetta
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota naudan jauheliha huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
- Kypsennä jauhelihaa kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera noin 3-5 minuutin ajan, kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä maun mukaan.
Kasvislisuke
- Sulata maissit valmistajan pakkauksessa antamia ohjeita noudattaen.
- Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
- Huuhtele fenkoli ja viipaloi läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi.
- Paloittele herneenversot ja viipaloi kevätsipulit.
- Lisää ainekset paistinpannulle jauhelihan joukkoon ja kuumenna muutaman minuutin ajan kevyesti käännellen.
Kvinoa
- Valmista kvinoa valmistajan pakkauksessa antamia ohjeita noudattaen.
Chili aioli
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan chilijauhe ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.