Naudan Premium jauheliha bowlit

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 pkt Tamminen Naudan premium paistijauheliha 250 g
1 tl  kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Kasvislisuke

100 g sokeriherneitä
100 g maissia (pakaste)
100 g fenkolia
2 kpl porkkanaa
2 kpl kevätsipulia

 

Kvinoa

200 g esikeitettyä kvinoaa

 

Chili aioli

2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1/2 – 1 tl chilijauhetta
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Ota naudan jauheliha huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
  2. Kypsennä jauhelihaa kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera noin 3-5 minuutin ajan, kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä maun mukaan.

 

Kasvislisuke

  1. Sulata maissit valmistajan pakkauksessa antamia ohjeita noudattaen.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
  3. Huuhtele fenkoli ja viipaloi läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi.
  4. Paloittele herneenversot ja viipaloi kevätsipulit.
  5. Lisää ainekset paistinpannulle jauhelihan joukkoon ja kuumenna muutaman minuutin ajan kevyesti käännellen.

 

Kvinoa

  1. Valmista kvinoa valmistajan pakkauksessa antamia ohjeita noudattaen.

 

Chili aioli

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan chilijauhe ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.