Naudan Premium jauhelihatäytteiset munakoisot

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 pkt Tamminen Naudan premium paistijauheliha 250 g
1 tl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä

230 g vihreitä linssejä suolaliemessä
1 kpl kevätsipulia
1 kpl mietoa punaista chiliä
1/2 punttia korianteria

 

Paistetut munakoisot

2 kpl munakoisoa
Suolaa myllystä

 

Paahdettu paprikatahna

2 kpl punaista suippopaprikaa
2 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
1 rkl valkosipulimurskaa
Suolaa myllystä

 

Valkosipuli aioli

2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota naudan jauheliha huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
  2. Kypsennä jauhelihaa kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera noin 3-5 minuutin ajan, kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä maun mukaan.
  3. Valuta suolaliemi vihreistä linsseistä siivilän avulla ja halutessasi huuhtele linssit kevyesti juoksevan veden alla.
  4. Lisää paloitellut linssit paistinpannulle jauhelihan joukkoon ja kuumenna muutaman minuutin ajan kevyesti sekoittaen.

 

Paistetut munakoisot

  1. Huuhtele munakoisot kevyesti juoksevan veden alla ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
  2. Halkaise munakoisot puoliksi pituusuunnassa veitsen avulla ja ripottele leikkauspintaan hieman suolaa. Anna munakoisojen itkettyä hetki, ennen niiden kypsentämistä.
  3. Kypsennä munakoisoviipaleita kuumalla paistinpannulla noin kahden minuutian ajan per puoli. Jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä kevyesti käännellen kunnes ne ovat pehmenneet.

 

Paahdettu paprikatahna

  1. Huuhtele suippopaprikat kevyesti juoksevan veden alla. Halkaise paprikat ja poista niiden sisäosan siemenet.
  2. Paloittele paprikat ja asettele palat uuninpellille leivinpaperin päälle.
  3. Ripottele valkosipulimurska sekä oliiviöljy paprikoiden päälle.
  4. Paahda paprikoita uunissa 220 asteessa noin 20 minuutin ajan.
  5. Lisää paahdetut paprikat astiaan ja soseuta sauvasekoittimen avulla. Voit tarvittaessa ohentaa paprikatahnaa lisäämällä joukkoon oliiviöljyä.
  6. Mausta paprikatahna lopuksi ripauksella suolaa myllystä.

 

Valkosipuli aioli

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaanvalkosipulijauhe ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

Kokoa annokseksi nostamalla jauheliha-linssipaistostasekä paprikatahnaa paistettujen munakoisojen päälle.
Viimeistele tarjoiluannos viipaloidulla kevätsipulilla ja viipaloidulla chilillä sekä korianterin lehdillä.
Tarjoile valkosipuli aiolin kera.