Naudan Premium jauhelihatäytteiset munakoisot
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
1 pkt Tamminen Naudan premium paistijauheliha 250 g
1 tl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä
230 g vihreitä linssejä suolaliemessä
1 kpl kevätsipulia
1 kpl mietoa punaista chiliä
1/2 punttia korianteria
Paistetut munakoisot
2 kpl munakoisoa
Suolaa myllystä
Paahdettu paprikatahna
2 kpl punaista suippopaprikaa
2 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
1 rkl valkosipulimurskaa
Suolaa myllystä
Valkosipuli aioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota naudan jauheliha huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
- Kypsennä jauhelihaa kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera noin 3-5 minuutin ajan, kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä maun mukaan.
- Valuta suolaliemi vihreistä linsseistä siivilän avulla ja halutessasi huuhtele linssit kevyesti juoksevan veden alla.
- Lisää paloitellut linssit paistinpannulle jauhelihan joukkoon ja kuumenna muutaman minuutin ajan kevyesti sekoittaen.
Paistetut munakoisot
- Huuhtele munakoisot kevyesti juoksevan veden alla ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
- Halkaise munakoisot puoliksi pituusuunnassa veitsen avulla ja ripottele leikkauspintaan hieman suolaa. Anna munakoisojen itkettyä hetki, ennen niiden kypsentämistä.
- Kypsennä munakoisoviipaleita kuumalla paistinpannulla noin kahden minuutian ajan per puoli. Jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä kevyesti käännellen kunnes ne ovat pehmenneet.
Paahdettu paprikatahna
- Huuhtele suippopaprikat kevyesti juoksevan veden alla. Halkaise paprikat ja poista niiden sisäosan siemenet.
- Paloittele paprikat ja asettele palat uuninpellille leivinpaperin päälle.
- Ripottele valkosipulimurska sekä oliiviöljy paprikoiden päälle.
- Paahda paprikoita uunissa 220 asteessa noin 20 minuutin ajan.
- Lisää paahdetut paprikat astiaan ja soseuta sauvasekoittimen avulla. Voit tarvittaessa ohentaa paprikatahnaa lisäämällä joukkoon oliiviöljyä.
- Mausta paprikatahna lopuksi ripauksella suolaa myllystä.
Valkosipuli aioli
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaanvalkosipulijauhe ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
Kokoa annokseksi nostamalla jauheliha-linssipaistostasekä paprikatahnaa paistettujen munakoisojen päälle.
Viimeistele tarjoiluannos viipaloidulla kevätsipulilla ja viipaloidulla chilillä sekä korianterin lehdillä.
Tarjoile valkosipuli aiolin kera.