Naudan sisäpaistipata sieni-rakuunasalaatin kera

Valmistusaika

3-5 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen luomu naudan sisäpaisti n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan sisäpaisti n. 1,0 kg

1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl vettä

 

Sieni-rakuunasalaatti

400 g portobellosieniä
1 puntti kevätsipulia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
60 g seesaminsiemeniä
2 oksaa rakuunaa
2 dl soijakastiketta
suolaa ja valkopippuria

 

Kukkakaalilisuke

1 kpl kukkakaalia
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paloittele sisäpaisti kookkaiksi kuutioiksi.
  3. Paista kuutioita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes niiden pinta on ruskistunut kauniiksi. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Siirrä ruskistetut lihakuutiot uunipataan.
  5. Kaada paistinpannulle vesi sekoittaen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi lihojen päälle pataan.
  6. Kypsennä paistinpaloja uunipadassa kannen alla välillä sekoittaen, 175 asteisessa uunissa n. 1,5 -2 tunnin ajan tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.

Huomioi, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

Sieni-rakuunasalaatti

  1. Pese ja pilko portobellosienet ja viipaloi kevätsipulit.
  2. Paista paloiteltuja portobellosieniä ja kevätsipulia paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 3 minuutin ajan.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja soijakastike.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna voi tai kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää paloitellut kukkakaalit.
  3. Paista kukkakaalia paistinpannulla varovaisesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Koristele annos esimerkiksi ruiskaunokin kukinnoilla.