YouTube Facebook Instagram

Naudan sisäpaistipata sieni-rakuunasalaatin kera

Ainesosat

n. 1 kg Naudan sisäpaistia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 dl vettä

 

Sieni-rakuunasalaatti

400 g portobellosieniä
1 puntti kevätsipulia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
60 g seesaminsiemeniä
2 oksaa rakuunaa
2 dl soijakastiketta
suolaa ja valkopippuria

 

Kukkakaalilisuke

1 kpl kukkakaalia
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paloittele sisäpaisti kookkaiksi kuutioiksi. Paista kuutioita voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes niiden pinta on ruskistunut kauniiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Siirrä ruskistetut lihakuutiot uunipataan. Kaada paistinpannulle vesi sekoittaen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi lihojen päälle pataan. Kypsennä paistinpaloja kannen alla, välillä sekoittaen, 175 asteisessa uunissa n. 1,5 -2 tunnin ajan tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.

 

Sieni-rakuunasalaatti

  1. Pilko portobellosienet ja viipaloi kevätsipulit.
  2. Paista niitä paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 3 minuutin ajan.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja soijakastike.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää kukkakaali.
  3. Paista kukkakaalia paistinpannulla varovaisesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Koristele annos esimerkiksi ruiskaunokin kukinnoilla.

OIVA