Naudan sisäpaistipata sieni-rakuunasalaatin kera
Valmistusaika
3-5 tuntiaHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen luomu naudan sisäpaisti n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan sisäpaisti n. 1,0 kg
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl vettä
Sieni-rakuunasalaatti
400 g portobellosieniä
1 puntti kevätsipulia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
60 g seesaminsiemeniä
2 oksaa rakuunaa
2 dl soijakastiketta
suolaa ja valkopippuria
Kukkakaalilisuke
1 kpl kukkakaalia
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
- Paloittele sisäpaisti kookkaiksi kuutioiksi.
- Paista kuutioita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes niiden pinta on ruskistunut kauniiksi. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Siirrä ruskistetut lihakuutiot uunipataan.
- Kaada paistinpannulle vesi sekoittaen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi lihojen päälle pataan.
- Kypsennä paistinpaloja uunipadassa kannen alla välillä sekoittaen, 175 asteisessa uunissa n. 1,5 -2 tunnin ajan tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
Huomioi, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Sieni-rakuunasalaatti
- Pese ja pilko portobellosienet ja viipaloi kevätsipulit.
- Paista paloiteltuja portobellosieniä ja kevätsipulia paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 3 minuutin ajan.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja soijakastike.
Kukkakaalilisuke
- Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Kuumenna voi tai kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää paloitellut kukkakaalit.
- Paista kukkakaalia paistinpannulla varovaisesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
- Koristele annos esimerkiksi ruiskaunokin kukinnoilla.