Wanted by Grill naudan Petite Tender granaatti-omenasalsan kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Naudan Petite Tender, n. 450 g
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lisukesalaatti

200 g rapeaa salaattia esim. Cosmopolitan
200 g Cantaloupe melonia
100 g retiisejä
100 g vihreitä oliiveja
50 g punamangoldia

 

Granaattiomenasalsa

1 kpl granaattiomenaa
1 kpl hapahkoa omenaa
½ punttia korianteria
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 8–10 min ajan. Kääntele Petite Tenderiä paiston aikana siten, että paistopinta muodostuu lihaan kauttaaltaan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Petite Tender noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Lisukesalaatti

  1. Huuhtele salaatti, retiisit ja punamangoldin lehdet kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi meloni ja aseta kuutiot salaattiastian pohjalle.
  3. Viipaloi salaatti ja puolita retiisit salaatin päälle.
  4. Lisää oliivit ja viimeistele punamangoldin lehdillä.

 

Granaattiomenasalsa

  1. Valmista salsa leikkaamalla granaattiomenan molemmista päistä viipaleet pois. Viillä granaattiomenan kuorta näkyvien lohkojen mukaisesti ja irrota lohkot toisistaan käsin. Irrota siemenet lohkoista sormin kulhoon.
  2. Lisää siementen joukkoon pieniksi paloiksi pilkottu hapahko omena, oliiviöljy ja valkoviinietikka.
  3. Sekoita ainekset ja viimeistele silputulla korianterilla.

 

Valmista tarjoiluannos lisäämällä viipaloitu Petite Tender salaatin päälle ja ripottele granaattiomenasalsaa kauttaaltaan annokseen.