Wanted by Grill naudan Petite Tender granaatti-omenasalsan kera
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Naudan Petite Tender, n. 450 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisukesalaatti
200 g rapeaa salaattia esim. Cosmopolitan
200 g Cantaloupe melonia
100 g retiisejä
100 g vihreitä oliiveja
50 g punamangoldia
Granaattiomenasalsa
1 kpl granaattiomenaa
1 kpl hapahkoa omenaa
½ punttia korianteria
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 8–10 min ajan. Kääntele Petite Tenderiä paiston aikana siten, että paistopinta muodostuu lihaan kauttaaltaan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi Petite Tender noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Lisukesalaatti
- Huuhtele salaatti, retiisit ja punamangoldin lehdet kylmällä vedellä.
- Kuutioi meloni ja aseta kuutiot salaattiastian pohjalle.
- Viipaloi salaatti ja puolita retiisit salaatin päälle.
- Lisää oliivit ja viimeistele punamangoldin lehdillä.
Granaattiomenasalsa
- Valmista salsa leikkaamalla granaattiomenan molemmista päistä viipaleet pois. Viillä granaattiomenan kuorta näkyvien lohkojen mukaisesti ja irrota lohkot toisistaan käsin. Irrota siemenet lohkoista sormin kulhoon.
- Lisää siementen joukkoon pieniksi paloiksi pilkottu hapahko omena, oliiviöljy ja valkoviinietikka.
- Sekoita ainekset ja viimeistele silputulla korianterilla.
Valmista tarjoiluannos lisäämällä viipaloitu Petite Tender salaatin päälle ja ripottele granaattiomenasalsaa kauttaaltaan annokseen.