Luomu karitsan paisti, maustettu
Tuotekuvaus
Tamminen Luomukaritsan paisti leikataan ja viimeistellään käsityönä eettisesti tuotetusta, 100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta. Valmiiksi maustettu ja verkotettu luuton paisti kruunaa ruokailuhetket yhdessä kauden maistuvien lisukkeiden kera tarjoiltuna.
Ainesosat
Suomalainen luomukaritsanliha (85 %), vesi, suola, luomumausteet (valkosipuli, mustapippuri, sipuli), luomuyrtit (persilja, basilika, meirami), hydrolysoitu luomuhiivaproteiini.
Ajantasaiset tuotetiedot löytyvät aina tuotteen myyntipakkauksesta.
Ravintoarvot
Energia 519 kJ, (124 kcal), rasva 6,4 g, josta tyydyttynyttä 2,7 g, hiilihydraatit 0,3 g, josta sokereita 0,2 g, proteiini 16 g, suola 1,4 g
Laktoosia 0g/100g
Valmistusohje
Ota luomukaritsan paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja poista se myyntipakkauksestaan. Älä kuitenkaan poista paistin sisältämää verkkoa. Suosittelemme käyttämään paistin kypsennyksen yhteydessä paistopussia sekä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita paisti noin 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske uunin lämpö 150-asteeseen. Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämpötilaksi toivottua kypsyyttä. Liha on sisäosiltaan hieman punertavaa 65-70 astetta. Täysin kypsä paisti n. 75 astetta. Ota paisti uunista ja anna lihan vetäytyä noin 20 minuuttia. Paistin päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun paisti on hieman jäähtynyt.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.