Luomu karjalanpaisti
Tuotekuvaus
Tamminen Luomu karjalanpaisti valmistetaan käsityönä leikaten 100 % suomalaisesta luomunaudan- ja luomuporsaanlihasta. Soveltuu käytettäväksi uunissa haudutettaviin pataruokiin.
Ainesosat
Suomalainen luomunaudanliha
(50 %) ja luomuporsaanliha (50 %).
Ajantasaiset tuotetiedot löytyvät aina tuotteen myyntipakkauksesta.
Ravintoarvot
Energia 607 kJ, (145 kcal), rasva 7,2 g, josta tyydyttynyttä 2,9 g, proteiini 20 g, suola 0,1 g
Suolapitoisuus johtuu yksinomaan tuotteessa luontaisesti esiintyvästä natriumista.
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Esikypsennä lihoja paistinpannulla paistaen kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta lihat uunipataan ja kaada niiden päälle 2 – 3 dl vettä. Jatka kypsennystä uunipadassa kannen alla välillä sekoittaen, 175 asteisessa uunissa n. 1,5 -2 tunnin ajan tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Huomioi, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.